Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Nog meer blauw

Ik ben verliefd. Op de outfit, op mijn dochter en op de stad die we als decor gebruikten. Mooi Brugge 💙💙💙
Ik ging aan de slag met de nieuwe collectie van Chat Chocolat. Niet nieuw, die naam, en wat ik denk van blauw, dat weten jullie al. Deze print met kwalletjes zit op een mariabeeldjesblauw.  Ik combineerde met een streepjesstof die ik vond bij Editex nadat Annick er mee stond te zwaaien als was het een trofee. Erg hard zoeken was het dus niet.  Maar nu hoop ik nog meer te kunnen kopen, want ik wil deze rok OOK.
Ik gebruikte voor de rok een tailleband op maat van mijn meisjes uit het boek Allemaal rokjes door mme zsazsa. Daaraan rimpelde ik twee rechthoeken. Maar!  In het voorpand naaide ik zakken met een frulletje. Dat stukje zak rimpelde ik niet. Dat effect is zo mooi! In Brugge zagen we dit kunstwerk dat gemaakt is door nog een blauw-liefhebber. (klik om meer te weten te komen over de walvis)

Terug naar de outfit. Emma koos zelf het patroon Aster uit. Ik maakte die eens voor h…
Recente posts

Mijn blauwe fase en wat smock-werk

Ik naai de zomerstuks bij elkaar en blauw blijft nog steeds mijn favoriete kleur. We variëren met tinten blauw en verschillende texturen. Uit de tetra (waar ik een lange rok wou mee maken) naaide ik een topje.  Ik experimenteer nog met het model. Als ik even tijd vind, kan ik dat digitaliseren.

Van de rest van de tetra knipte ik een groot vierkant, vouwde dat dubbel en naaide een sierlint in de naad. Sierlint met trosjes. 

Mijn gedachten staan nooit stil en ik vond dat het al lang geleden was dat ik nog eens iets met smock had gemaakt. Naaimachines waarvan het spoeltje van de onderdraad recht staan, kunnen dat in één keer. Maar ik heb dat niet, dus bedacht ik een andere manier. 
Ik naaide een ronde elastiek op mijn stof met een brede zigzagsteek. Goed hechten aan het begin is de boodschap. Ik knipte de elastieken lang af en fronste nadien op maat.

 tetra van Wild van stof, de soldeur trosjeslint bij Veritas effen katoen SYAS bij Fabrik unik

Echte 'Blanche' stof

De blog van Laurence is een parel. Haar kinderen, haar creaties, haar foto's... Ik krijg er steeds een blij gevoel van. En dan ken ik haar nog eens persoonlijk en is dat nog eens een heel warme persoonlijkheid. Ik begrijp maar al te goed waarom Lieselot van About blue fabrics haar uitkoos om een eigen stoffenlijn te maken. Twee toppers samen leveren een mooie minicollectie af. Ik naaide voor Emma een lange jurk uit de katoenen stripes.  Er bestaan nog twee bijpassende sweaterstoffen. Die zal je gauw op andere blogs zien verschijnen.
Ik hou erg van de zachte tinten. Emma staat daar heel mooi mee.

Ik knipte de panden zo dat ik de lijnen op de schouders in een v kon laten eindigen. Op de rug zit een striklint alwaar de lijnen mooi doorlopen. Dat ga je op mijn woord moeten geloven, want ik heb daar geen foto van. Je kan uiteraard ook eens met ons afspreken om dat te komen controleren.  😃 Tussen het voorpand en het rugpand stikte ik stroken die we vooraan samenknopen. Het was dat of …

Eva's zwemsters

Eva Mouton bracht een nieuwe reeks stoffen uit. Grappige prints op zomersweat. Ideaal voor zomerse projecten dus. Mijn brein bleef even hangen bij trui en short en dus koesterde ik de lappen tot ik wat anders vond. Mona hielp zelf bij het kiezen. Ik maakte een enkellange rok met split en een top in één stuk.

De top is er eentje die ik al eens maakte in dit materiaal. Het patroon tekende ik toen zelf en nu hergebruikte ik.


De rok moest lang zijn, maar ik dacht dat deze stof rimpelen geen goed idee is. Te veel lagen stof.  Dus ploeterde ik in mijn patroonboekenvoorraad, nam de maten van het kind op en tekende een patroon over van mevrouw Zsazsa. De A-lijnrok uit haar boek is in Mona's maat 50 cm lang. Ik tekende met een lange lat nog zo'n 40 cm erbij en klaar.

Omdat we vreesden dat dansen niet mogelijk zou zijn in een te strakke rok, naaide ik dus die split. Gelukkig maar. Patroon rok uit 'Allemaal rokjes'  Patroon top eigen werk Stoffen Eva Mouton bij EDITEX (Editex i…

Black beauty

Toen stoffengroothandel Editex onlangs opendeur hield, reed ik erheen met vriendinnen en kinderen. Stof kiezen gaat nog steeds beter in het echt dan op een prentje online. Zo vond ik deze zwarte tricot met gaatjes. 
Mijn eerste idee was om er een jurk van te maken.  Maar door de gaatjes moet je werken met voering en ik had geen gepaste voering tricot in huis. Wel van die soort waar je rokjes mee kan voeren. Dus rimpelde ik, lockte de onderkant en naaide een elastiek aan de taille.

Zwart is misschien maar zwart, maar als Emma binnenkort bruine benen krijgt van de zon, dan zal dat net heel mooi uitkomen.  Ik naaide er een Emmatrui bij in zwarte sweaterstof.  Die is voorzien van broches die ik er voor het wassen weer afhaal. Die kan je nu in pakjes vinden bij Veritas. Ik naaide er een speldje op achteraan. Stoffen Editex Elastiek See you at six patroon trui Emmatrui patroon rok rimpelrok

De emmatrui-hack-bomber

Eén patroon kan vaak voor veel meer gebruikt worden. Eens je een goeie basis hebt, kan je freestylen. Dat deed ik al meerdere keren met de Emmatrui. En nu kwamen de artisjokken op mijn pad. Ze werden niet trui nummer weetikveel, maar een bombervest.

Ik deed niet zo veel aanpassingen aan het patroon. De hals knipte ik wat dieper en het voorpand knipte ik los van de stofvouw en met twee cm extra.
De boordstof kocht er ik meteen bij maar ze is te dun om met één laag deze boorden te maken. Ik knipte ze dubbel en dus heeft de mouwboord vier lagen. Net als de kraag en de boord onderaan.

Het naaien op zich duurde evenlang als het "knopengedoe". Ik vervloekte mezelf dat ik niet koos voor de optie deelbare rits. Ik moest er twee herdoen en nu mogen de kinderen deze bomber dragen, maar we zullen de knopen misschien open laten.  🙈🙈🙈


patroon Emmatrui stof See you at six